túrógombóc receptek képekkel

Túrógombóc mellé 9 leves ötlet

túrógombóc mellé leves ötletek

A túrógombócot gyakran szolgálják valamilyen leves kísérőjeként, de milyen leves illik a túrógombóchoz?

Túrógombóchoz milyen leves illik?

A túrógombóc mellé általában tartalmasabb, húsos levest szoktak választani.

1.Gulyásleves

A gulyásleves és a túrógombóc klasszikus páros, ha biztosra akarsz menni, akkor készíts gulyáslevest a túrógombóc mellé. Gulyásleves recepthez kattints a linkre!

gulyásleves

 

2. Palócleves

A palócleves, Mikszáth Kálmán kedvenc levese szintén jól passzol a túrógombóchoz. Hasonlóan a gulyásleveshez van benne hús és zöldségek, de emellett tartalmaz még zöldbabot, tejfölös habarással készül, amitől savanykásabb az íze, és a kapor teszi igazán pikánssá. Palócleves recepthez kattints a linkre!

gulyásleves palacsintához

3. Frankfurti leves

A frankfurti levesről a legtöbb embernek a menzáról vannak emlékei, pedig ha jó minőségű virsliből készül igazán finom és laktató leves. A frankfurti levesnek számos változata létezik, lehet kelbimbóból, savanyú káposztával vagy kolbásszal is készíteni. Frankfurti leves receptekért kattints a linkre!

frankfurti leves

 

4. Tárkonyos csirkeragu leves

A tárkonyos csirkeragu leves Magyarország egyik kedvenc levese, és ha összepárosítjuk Magyarország másik kedvenc ételével, a túrógombóccal, abból csak jó sülhet ki. A tárkonyos ragulevesnek több változata is létezik, szerintem a  zöldborsóval és gombával készült változat az igazi, és persze citromról se feledkezzünk el! Tárkonyos csirkeragu leves receptért kattints a linkre!

tárkonyos csirkeragu leves palacsintához

5. Bakonyi betyárleves

A betyárleves a magyar konyha egyik legváltozatosabb tartalmú, ízletes, zamatos és kiadós étele,  hússal és zöldséggekkel. A bakonyi betyárleves is nagyon jól passzol a túrógombóchoz. Bakonyi betyárleves receptért kattints  linkre!

bakonyi betyárleves palacsinta mellé

 

6. Favágó leves

Egy kevésbé ismert, de mégis nagyon finom és tartalmas leves. Favágó leves receptért kattints a linkre!

favágó leves

 

7. Minestrone leves

Végül jöjjön néhány húsmentes leves, ha valaki vegetáriánus levest szeretne, akkor a minestrone leves remek választás!

minestrone leves

 

8. Zöldbableves

A zöldbablevesben nincsen hús, de mégis laktató, és azért még marad hely a túrógombócnak is. Zöldbableves receptért kattints a linkre!

zöldbableves

9. Gazpacho

Ha könnyed ebédre vágysz, akkor a spanyolok hideg zöldséglevesénél, a gazpachonál nem találsz jobbat! Gazpacho leves receptért kattints a linkre!

gazpacho leves

 

Szerinted melyik leves illik legjobban a túrógombóchoz?